LADEUZE BELLS

vier
zomerse
zater
dagen

concert 3
za 18 augustus 2012VOORPROGRAMMA 20u15 BEIAARDCONCERT 21u-22u

Voorprogramma: INDIVIduo “Quante Volte”

Zangeres Noémie Schellens is ‘stadssopraan’ van Leuven, haar muziek is Monteverdi, Bellini, Purcell en Rachmmaninov, in mekaar geweven tot een compositie. Haar danspartner Nathan Jardin leidt en ondersteunt haar. Muziek en dans vloeien samen, een duet.

GLASS IN BRONZE

Boudewijn Zwart, speelt de Toccata en Fuga in D moll BWV 565 op de beiaard van de Sint Janstoren van Gouda

Boudewijn Zwart zet de muziek van Philip Glass centraal. In 1966 reisde Glass naar Noord-India. Dat heeft grote invloed gehad op de ontwikkeling van zijn muziekstijl. Zijn pianostukken zijn overwegend melodisch en harmonisch van opzet. ‘Minimal Music’ is de benaming van zijn repetitieve muziek.

Glass wordt voorafgegaan door twee werken die in dezelfde stijl zijn geschreven. Eentje Van John Cage en als opener: de Kleine Fantasie over ‘Daar was een sneeuwwit vogeltje’ van de Nederlandse beiaardier Henry Groen.

INDIVIduo "Quante Volte".
Met Noémie Schellens & Nathan Jardin.
Muziek Rachmaninov - Bellini - Monteverdi - Purcell

INDIVIduo© is een project van Sacred Places

SACRED PLACES
2005 - 2012http://www.mjsmets.be/expo/SACRED_PLACES/index_LadeuzeBells2012.html

Ladeuze Bells is een project van Universiteitsbibliotheek Leuven i.s.m. dienst cultuur KU Leuven, Campanae Lovanienses, stad Leuven en Sacred Places.

Deze zomer verbindt Ladeuze Bells muziek met beeldende kunst. De eerste drie zaterdagen van augustus klinkt muziek die verbonden is met de Amerikaanse kunstenaar Sol LeWitt, van wie deze zomer belangrijk werk getoond wordt in Museum M.

LadeuzeBells 2012