Ladeuze Bells 2012, vier zomerse zaterdagen

Van 4 tot 25 augustus brengt een keur van beiaardiers zeer uiteenlopende beiaardconcerten op het Ladeuzeplein te Leuven.

Beeldende kunst

Deze zomer verbindt Ladeuze Bells muziek met beeldende kunst. De eerste drie zaterdagen van augustus klinkt immers muziek die een band heeft met de Amerikaanse kunstenaar Sol LeWitt, van wie deze zomer belangrijk werk getoond wordt in Museum M. Sol LeWitt liet zich als kunstenaar sterk inspireren door de structurele kwaliteit van het werk van J.S. Bach en door de minimal music van Philipp Glass. Daarom wordt werk van beide componisten gespeeld (4 en 18 aug). Heel Amerikaans zijn Gershwin's Rhapsody in Blue (4 aug) en Sousa's Stars and Stripes Forever (11 aug). En natuurlijk is ook Moessorgsky's Schilderijententoonstelling (4 aug) een picturale brok muziek.

Voor- en naprogramma

Om in de stemming te komen zorgen we elke week voor een voorprogramma. Dit jaar staan vier duo's uit "INDIVIduo", een project van Sacred Places centraal. Vertrekpunt is telkens de zangeres, haar persoonlijkheid, haar karakter, haar muziek. Ze zingen a capella, zonder begeleiding. Aan elke zangeres is een danser gekoppeld, met een eigen bewegingstaal.

Zomerse sfeer

Op het Ladeuzeplein wordt je elke week in een zomerse sfeer ontvangen, vanuit een luie strandstoel kan je van het beiaardconcert genieten. Indien je graag in alle intimiteit het concert te beluisterd, dan kan je terecht op de muisstille luisterplaats in de Erasmustuin, achter de bibliotheek.

SACRED PLACES
2005 - 2012Ladeuzebells2012_week4_25aug.html

Laseuze Bells is een project van Universiteitsbibliotheek Leuven i.s.m. dienst cultuur KU Leuven, Campanae Lovanienses,
stad Leuven en Sacred Places

SACRED PLACES
vanaf 2013
WEEK 1 - 4 augustushttp://www.mjsmets.be/expo/SACRED_PLACES/index_LadeuzeBells2012.html