LADEUZE BELLS

vier
zomerse
zater
dagen

concert 1
za 4 augustus 2012VOORPROGRAMMA 20u15 BEIAARDCONCERT 21u-22u

De beiaardzomer 2012 gaat van start met beiaardier Gideon Bodden.

Beelden uit een
Schilderijententoonstelling

Ladeuze Bells is een project van Universiteitsbibliotheek Leuven i.s.m. dienst cultuur KU Leuven, Campanae Lovanienses, stad Leuven en Sacred Places.

Gideon Bodden speelt een compositie van Staf Nees op de beiaard van de Sint-Petrus toren in Hilvarenbeek.

Gideon is stadsbeiaardier van Amsterdam. Hij won tal van beiaardconcoursen en geeft geregeld concerten in binnen- en buitenland. Naar  aanleiding van de tentoonstelling van Sol LeWitt in museum M koos hij voor de ijzersterke compositie "Schilderijententoonstelling" van Moessorgsky. Hij start met de "Vocalise" van Sergej Rachmaninoff en sluit af met "Rhapsody in Blue" van Bernstein, wereldbekend door zijn mengeling van ‘klassiek’ en ‘jazz’.

Voorprogramma: INDIVIduo “Noyana”

Zangeres Greet Wielemans vult muzikaal het Ladeuzeplein. Ze wisselt Indische mantra’s af met Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse traditionals. Ze wordt bekeken, beluisterd en in het licht gehouden door danseres Barbara Roose. Ze zoeken toenadering en smelten samen: INDIVIduo.

SACRED PLACES
2005 - 2012http://www.mjsmets.be/expo/SACRED_PLACES/index_LadeuzeBells2012.html

INDIVIduo "Noyana"

Met Greet Wielemans & Barbara Roose. Muziek Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse liederen in combinatie met Indische mantra’s.

INDIVIduo© is een project van Sacred Places

Deze zomer verbindt Ladeuze Bells muziek met beeldende kunst. De eerste drie zaterdagen van augustus klinkt muziek die verbonden is met de Amerikaanse kunstenaar Sol LeWitt, van wie deze zomer belangrijk werk getoond wordt in Museum M.

LadeuzeBells 2012