LADEUZE BELLS

vijf
zomerse
zater
dagen

concert 4
za 20 aug 2011
IJSJES VANAF 20u

VOORPROGRAMMA 20u30

BEIAARDCONCERT 21u-22u

Rosemarie is geboren in het Nederlandse klokkendorp Asten.
Ze is beiaardier van Asten, Eindhoven, Helmond, Roermond
en Venray. Ze ontwikkelde 'Roaming Bells', een vernieuwende
concertformule voor reizende beiaard met gevarieerde muziek van barok, klassiek, jazz, trance tot house in gedurfde combinaties met orkest en solo-instrumenten. Ze brengt composities van Eric Swigger, Géo Clément, John Pozdro, Wendell Westcott, Gabriel Fauré, Albert Gerken, Russisch-Hebreewse muziek en de 'Big Ben Fantasie' van Romke De Waard. Afsluiten doe t ze met muziek uit "Amélie Poulain" van Yann Tiersen.

Rosemarie Seuntiëns

“Roaming Bells”

Een project van Universiteitsbibliotheek Leuven i.s.m. Cultuur K.U.Leuven, Campanae Lovanienses,
stad Leuven en Sacred Places

Johan Vandendriessche

Johan is als saxofonist-fluitist in vele genre's bedrijvig: van wereldmuziek via hedendaagse klassieke muziek tot en met dance, en van volksmuziek via rock tot tot en met jazz in al haar vormen. Hij debuteerde met Milkshake Banana en ACT Bigband, en speelde verder met o.m. het BRT- jazzorkest, de WDR-bigband, Eurojazz Orchestra, de VLOS, Philip Catherine, Johan Verminnen, Raymond V.H.G., Dirk Blanchart, Claude Nougaro, Sven Van Hees, Clare Fisher, Randy Crawford, Debbie Harry (Blondie), John Miles, Palle Mikkelborg, Jon Christensen, Marlyn Mazur, Bill Frisell, Michael Gibbs, Michel Herr, Marc Moulin, Toots Thielemans, Quincy Jones, Roger Hodgson (Supertramp), ...

Vorige jaren speelde Johan in Engeland met de Engelse band van zanger Tony Christie, en in de lage landen met dj Sven Vanhees. Hij is actief als M.D. met "The Belgian Swingjazz Orchestra", dat Belgische jazz van het Interbellum brengt, en met "Het HuisOrkest", dat nederlandstalige songs vanaf 1950 tot en met nu brengt mèt publieksparticipatie, en met een loungeproject rond de Westcoast-jazz zoals die van Chet Baker en Gerry Mulligan.

Johan treedt regelmatig op in België en Frankrijk met de Matthew Herbert Big Band, een Brits orkest onder leiding van producer/live sampler Matthew Herbert, die vooral gekend is van zijn werk voor Roisin Murphy en Björk.

MUSEUM M 

Deze week bezoeken
100 toeschouwers van Ladeuze Bells het Museum M
en beluisteren
het concert vanop het dak van M.

Blazers op het Ladeuzeplein (20u30)

Voorprogramma: na de trombone, de trompet en de klarinet is het de beurt aan de saxofoon. Johan Vandendriessche hebben we bereid gevonden om enkele staaltjes van zijn kunnen te laten horen op het Ladeuzeplein. De moeilijkheid met Johan was een gaatje vinden in zijn agenda en een keuze maken uit zijn repertoire (zie hieronder) ...

LadeuzeBells 2011