De Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Amateurkunsten

Zaterdag 28 april 2012 in de Manège te Tienen

Tijdens een totaalshow van een uur bracht het Forum voor Amateurkunsten in Tienen een staalkaart van kwaliteitsvolle amateurkunsten bij mekaar. In een concept en regie van Sacred Places volgen de performances en uitreikingen mekaar op. Buiten stond Toneelcollectief Kranenveld iedereen op te wachten, binnen moest je door de kunstinstallatie 'MailArtBooks'. De Harmonie Sint-Hilarius ging van start, dan volgde het muziek- en dansproject ‘Halve maan’. De presentatie lag in de handen van Annabelle Van Nieuwenhuyse en Maud Vanhauwaert, bijgestaan door kitchen-drummer Stefan Verstraeten.

Het boek 'Veel volk verwacht' van de Provincie Vlaams-Brabant werd voorgesteld. Tussendoor was VJ-Boemtjak actief met het mixen van video met livefotografie vanIlona Dumoulin, Filip Craps en Robert Boons. Vlaamse pop kwam van Nyam Komago, franse en engelse hip hop van L’Ame Buccale. Maud las voor uit eigen werk. Annabelle startte de week van de WAK op terwijl Maud zich bezighield met de prijs voor de Toneelgemeente 2011: Knokke-Heist. Kinderkoor Tienen -KIKOTI- zong samen met Annabelle het WAKlied. Toon Jansegers en Laura Groeseneken brachten gevoelige pop.

De Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Amateurkunsten, werd uitgereikt door minister Schauvliege aan Sihame El Kaouakibi van "Let's Go Urban". De dansers toonden waarom ze die prijs verdienen. Afsluiter was Murga Agrum.

SACRED PLACES
2005 - 2012http://lemmert.be/prijs_2012_tienen/
SACRED PLACES
vanaf 2013http://lemmert.be/prijs_2012_tienen/http://lemmert.be/prijs_2012_tienen/shapeimage_2_link_0